Zilele trecute cautam pe internet diverse stiri referitoare la tehnicile SEO si am gasit cateva articole referitoare la miturile seo pe care unele persoane le considera adevarate strategii. Mai jos am ales sa va prezentam cele mai uzuale mituri cu care noi ne-am confruntat.

1. Efectele optimizarii seo sunt imediate. Nimic mai fals! Optimizarea SEO este un proces de durata. Rezultatele apar in functie de mai multi factori, precum : vechimea domeniului, consecventa cu care lucram, seriozitatea, strategiile corecte, cuvinte cheie potrivite domeniului tau de activitate etc.

2. Optimizarea SEO inseamna inscrierea in directoare web. Aceasta tehnica era functionala acum o buna perioada de timp, pana sa apara site-urile ” fantoma “, ce au un continut jalnic. In prezent inscrierea in directoarele web nu mai ofera un bun randament, ba chiar poate aduce penalizare. Multe directoare prezente la noi in tara sunt penalizate de catre motoarele de cautare, iar un link direct de la ele nu poate aduce beneficii site-ului nostru. Totusi daca aveam o lista cu directoare/site-uri sigure ce au un continut de calitate, un link de la ele conteaza cu siguranta fiind o ” recomandare ” directa pentru noi.

3. Programele gratuite SEO sunt bune. Aceasta afirmatie este cu totul eronata deoarece aceste programe sunt realizate de catre persoane ce cauta anumite beneficii ” fraudulos “. In general acestea functioneaza pe principiul SPAM, deoarece activitaiile pe care le fac nu sunt realizate manual ci in masa. Pentru fiecare pagina a site-ului trebuie sa acordam timp special, deoarece strategia si cuvintele cheie difera de la pagina la pagina. Aceste programele nu functioneaza astfel, si cauzeaza mai mult rau decat bine. Argumente mai gasim suficiente, insa cele prezente mai sus sunt de temelie in procesul optimizarii. Gasim si softuri care sunt folositoare si de incredere insa de cele mai multe ori acestea sunt cu plata, nu gratuite!

4. Nu am nevoie de un specialist SEO. In timpul procesului de optimizare al unui site se utilizeaza mai multe instrumente si tehnici pe care cu siguranta o persoana fara experienta in domeniu nu le va cunoaste. Ce gasim pe internet sunt simple sfaturi ce ne ajuta sa intelegem mai mult cum functioneaza aceasta operatiune, nu cum se realizeaza. Fiecare munca isi are ” secretele ” ei! Pe langa cele mai sus mentionate, trebuie sa amintim si faptul ca pentru fiecare site in parte se va alege cea mai buna strategie de optimizare, tinand cont de concurenta si de mai multe criterii specifice. O persoana ” necalificata ” are sanse mari primeasca BANN daca nu utilizeaza corect tehnicile si abuzeaza de anumite aspecte!

5. Avand in vedere update-urile Google : Panda si Penguin, SEO nu mai isi are rostul! Chiar daca Google a recurs la schimari algoritmice destul de drastice, Optimizarea SEO NU si-a pierdut 100% efectul. Daca vom aborda o tehnica destul de corecta si ne vom inarma cu rabdare, vom ajunge cu site-ul nostru in SERP ocupand o pozitie destul de buna.

Ditribuie pagina noastra!

Pentru a putea beneficia si prietenii tai de informatiile si ofertele noastre, distribuie pagina noastra!