site simplu
    Am fost surprins sa constat ca in anul 2015 mai sunt oameni care opteaza pentru un site kitschos in defavoarea unui site modern si placut ochiului vizitatorului. Au trecut vremurile in care daca aveai un site viu colorat, cu animatii flash sau gif, erai in top. Lucrurile au evoluat in spre bine!!! Nu se mai cauta site-uri tipatoare, dezordonate si incarcate cu un continut de toata jena, ci se doreste un site elegant, simplu si usor de navigat de catre toate persoanele ( trebuie sa ne gandim ca nu toate persoanele care acceseaza site-ul nostru sunt obisnuite cu navigarea avansata pe internet ).

    Nu trebuie sa confundam cuvantul simplu cu urat, ieftin sau de proasta calitate! Un site simplu nu este urat, ci ofera eleganta prin simplitate. Leonardo da Vinci a prezentat simplitatea intr-un mod fabulos, afirmand ca ” simplitatea este sofisticarea extrema “. Avand in vedere cele mai sus mentionate o sa va prezint anumite aspecte din care puteti intelege de ce este buna simplitatea in domeniul acesta.

    Un principal avantaj al simplitatii il constitule faptul ca utilizatorul navigheaza mult mai rapid si petrece un timp de calitate la voi pe site. Site-ul trebuie sa respecte anumite “norme” pentru a fi placut utilizatorului. In primul rand trebuie sa ofere informatiile de care el are nevoie, intr-un timp extrem de scurt. De aceea toate informatiile principale vor fi prezentate pe prima pagina sau cat mai la vedere fiind frumos aranjate. Organizarea paginilor in meniu trebuie sa fie intuitiva, astfel cel ce navigheaza nu va fi nevoit sa se piarda prin meniu pentru a gasi informatia necesara. Continutul paginilor trebuie sa fie de calitate, oferind un raspuns la ceea ce cauta utlizatorul, iar designul trebuie sa contina culori si imagini care sa nu deranjeze ochiul indiferent la ce ora din zi sau din noapte acceseaza site-ul.

    Un alt aspect destul de important il reprezinta OPTIMIZAREA SITE-ULUI in cadrul motoarelor de cautare. Daca structura site-ului nostru este una ” aerisita ” si alcatuita corect din punct de vedere tehnic, motorul de cautare va putea sa navigheze mai usor prin harta site-ului si il va putea indexa mai rapid, astfel ne vom bucura mai repede de roadele muncii noastre. Daca noi punem inca 30 de pagini, fiecare sa mai aibe inca 3 sub-pagini cu inca 10 link-uri interne si externe, lucruri de care ne putem lipsi, motorul de cautare va petrece mai mult timp la noi pe site incercand sa faca ” radiografia ” site-ului si indexarea va fi mai lenta.

    In final vreau sa vorbesc despre aspectul care intereseaza pe toata lumea…. DESIGNUL. Am precizat mai sus ca simplu nu inseamna urat. Nu inteleg de ce o parte din persoanele ce doresc un site vor sa adopte un design care de multe ori nu ofera nici un avantaj. In primul rand, un site cu un design simplu ( cum este cel din poza de mai sus ) nu poate da gres niciodata. Un potential client cand acceseaza site-ul nostru doreste sa vada, pe langa continutul dorit, seriozitate. Nu putem dobandi seriozitatea printr-un design extravagant sau eu stiu… foarte colorat si incarcat ( sa nu zic urat sau kitschos ) . Multe persoane cred ca daca le place lor, le va placea tuturor…domnilor NU este deloc asa!!! Daca mie imi place nu te pot obliga sa iti placa si tie, iar daca utilizatorului nu ii place, cu siguranta nu va intra a doua oara pe site. Ca recomandare finala… nu strica sa se asculte si sfatul si parerile sincere ale celui ce realizeaza site-ul.

    As putea scrie probabil o teza de doctorat pe acest subiect insa nu doresc sa va incarc cu foarte multa informatie, preferand sa fiu scurt si la obiect. Pe viitor incercati sa analizati toate aspectele cu prvire la un site, nu doar designul! Bafta!

Ditribuie pagina noastra!

Pentru a putea beneficia si prietenii tai de informatiile si ofertele noastre, distribuie pagina noastra!